JADŁOSPIS
DLA ODDZIAŁU PRZEDSZKOLNEGO
30.09.-.04.10.2019R.
PONIEDZIAŁEK 30.09.2019R.
ŚNIADANIE: PIECZYWO, MASŁO, SER TOPIONY, PAPRYKA ŚWIEŻA, HERBATA OWOCOWA, PŁATKI PELNOZIARNISTE NA MLEKU + OWOC.
OBIAD: ZUPA GROCHOWA, KLUSKI ŚLĄSKIE W SOSIE MAJERANKOWYM, SURÓWKA
Z KISZONEJ KAPUSTY, SOK KUBUŚ ZAGĘSZCZONY.
PODWIECZOREK: CIASTO MARCHEWKOWE.
WTOREK 01.10.2019R.
ŚNIADANIE: PIECZYWO, MASŁO, SZYNKA GOTOWANA, POMIDOR, HERBATA Z CYTRYNĄ, PŁATKI OWSIANE NA MLEKU.
OBIAD: ZUPA – KRUPNIK Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ, KOTLET MIELONY, ZIEMNIAKI, BURACZKI ZASMAŻANE, KOMPOT JABŁKOWO-TRUSKAWKOWY.
PODWIECZOREK: OWOC.
ŚRODA 02.10.2019R.
ŚNIADANIE: PIECZYWO, MASŁO, JAJKO GOTOWANE, SZCZYPIOREK, HERBATA Z DZIKIEJ RÓŻY, PŁATKI PELNOZIARNISTE NA MLEKU + OWOC.
OBIAD: ZUPA ZACIERKOWA, KIEŁBASA Z RUSZTU, ZIEMNIAKI, KAPUSTA ZASMAŻANA, KOMPOT ŚLIWKOWY.
PODWIECZOREK: MUFINKA.
CZWARTEK 03.10.2019R.
ŚNIADANIE: PIECZYWO, MASŁO, SCHAB PIECZONY, OGÓREK ŚWIEŻY, HERBATKA, PŁATKI KUKURYDZIANE NA MLEKU + OWOC.
OBIAD: ZUPA OGÓRKOWA, WOŁOWINA W SOSIE ZIOŁOWYM, MAKARON PEŁNOZIARNISTY, SUROWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ, KOMPOT JABŁKO - CYTRYNA.
PODWIECZOREK: OWOC.
PIĄTEK 04.10.2019R.
ŚNIADANIE: BUŁKI ŚNIADANIOWE, MASŁO, DŻEM NISKOSŁODZONY, HERBATKA MALINOWA + OWOC.
OBIAD: ZUPA BROKUŁOWA, PALUSZKI RYBNE, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z OGÓRKA KISZONEGO I JABŁKA, KOMPOT Z MIESZANYCH OWOCÓW
PODWIECZOREK: OWOC.
Smacznego!